Myrios - Institut d'Atenció Psicológica i Psicopedagógica

Realitat virtual

Realitat virtual

Realitat Virtual (RV)

A l’Institut Myrios disposem d’un recurs pertanyent a les noves tecnologies, que permet ajudar al tractament de trastorns d’ansietat com la fòbia (agorafòbia, claustrofòbia, acrofòbia, aerofòbia, amaxofòbia, escotofòbia, ...), l’ansietat generalitzada, l’ansietat davant els exàmens, els trastorns alimentaris, el TDAH, la gestió del dolor, entre d’altres.

Es tracta d’un programa de l’empresa Psious, de RV que permet a la persona fer una aproximació molt més vivencial a l’experiència que genera malestar. Això permet una immersió més realista i controlada en la situació temuda i per tant, acompanyar millor a la persona per a fer-hi front de manera saludable.

Són entorns/escenaris dissenyats per ordinador per a veure’ls en 3 dimensions a través d’unes ulleres de RV. Aquests entorns són graduables i adaptables a cada persona i situació. De tal manera, és possible veure’s en una situació més propera a la real i assajar, poc a poc, la gestió de les emocions treballada en les sessions psicoterapèutiques prèvies.

Com una part més del tractament, el psicoterapeuta avalua conjuntament amb el client, quan pot ser útil i  quan la persona pot estar preparada per a fer-ne ús. Es pot emprar en situacions molt concretes, amb adolescents, joves, adults i gent gran, i fins i tot, amb nens a partir d’una certa edat.

Realitat virtual

Aquesta eina és útil en:

check
Traumes en la infància, adolescència o adultesa
check
Maltractaments físics i psicològics
check
Situacions de catàstrofes climatològiques, atemptats, violacions, ... viscudes
check
Fòbies específiques (animals, a volar, a conduir, a la sang, a espais tancats o oberts, ...)

VOLS MILLORAR LA TEVA VIDA?

Contacta el nostre centre i explica'ns el teu cas. T'escoltarem i t'ajudarem.
Parlem
envelopephone-handsetmap-markerclock