Myrios - Institut d'Atenció Psicológica i Psicopedagógica

21 de setembre, Dia Mundial de l'Alzheimer

Avui és el Dia Mundial de l’Alzheimer.

Des de MYRIOS, volem donar suport a tots els familiars i cuidadors, que dia rere dia lluiten contra aquesta malaltia.

Pels cuidadors, recordeu que és important tenir cura de vosaltres mateixos, la vostra salut física i emocional, cercant temps per dedicar-vos-el, a fi de prevenir la sobrecàrrega -també anomenada síndrome de burn out-. Aquesta síndrome és el resultat d’una sobrecàrrega emocional fruït d’una implicació en la cura d’algú (en aquest cas el familiar/cuidador del malalt d’Alzheimer) de forma continuada.

Per a saber-ne més sobre aquest tema us recomanem l’article “Repercusiones de la enfermedad de Alzheimer en el cuidador” de Turró Garriga (2007) publicat a la revista digital Alzheimer Realidades e Investigación en Demencia, on s’analitza entre d’altres, els factors que hi influeixen així com les repercussions per al cuidador; que podeu trobar clicant al següent enllaç:

Article "Repercusiones de la enfermedad de Alzheimer en el cuidador” (Turró, 2007)

Tanmateix, en motiu d’aquest dia especial, us recomanem també el conte infantil “Àvia te’n recordes?” de Laura Langston i Lindsey Gardiner (Editorial Beascoa, 2004), que ens relata la història d’una nena, la Marga, que adora a la seva àvia que pateix Alzheimer i l’ajuda a superar la falta de memòria fins que arriba el dia en que ja no es recorda d’ella. La por de la nena que la seva àvia no la reconegui mai més se soluciona amb un final molt tendre en el que la nena promet ser la memòria de la seva àvia.

Compartim amb vosaltres el vídeo de la campanya del Dia Mundial de l’Alzheimer 2015 elaborat per la CEAFA (Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars de persones amb Alzheimer i altres demències).

Dia Mundial de l'Alzheimer, 2015.

 

envelopephone-handsetmap-markerclock