Myrios - Institut d'Atenció Psicológica i Psicopedagógica

Mindfulness i compassió

En posts anteriors parlàvem sobre el Mindfulness i  ho fèiem des de la vessant de l’atenció i la consciència plena del moment present.

Ara, voldríem aprofundir una mica més sobre aquest tipus de pràctica i parlar d’una altra vessant molt important en el Mindfulness: La compassió. De vegades, quan sentim aquesta paraula ens genera cert rebuig perquè en la nostra cultura es relaciona amb la llàstima o la pena. Però hem de recordar que aquesta pràctica prové del budisme zen, i en la cultura oriental quan es parla d’autocompassió,  es fa referència a la voluntat de que tot ésser viu pugui viure lliure de patiment. Si partim de la base que en tota vida hi ha patiment, i si acceptem i tolerem aquest patiment com a part inevitable de la vida, sempre podem practicar la compassió.

Sovint, ens es més fàcil practicar la compassió amb els altres, però quan es tracta de  nosaltres mateixos, de mirar-nos de forma amorosa i cuidar-nos ens costa molt més.

És quelcom que neix de la nostra educació, de la nostra cultura, però el cert és que si aprenem a practicar la compassió i l’amor bondadós cap a nosaltres mateixos, gaudirem d’un millor benestar.

Posar en pràctica la compassió suposa dur a terme la base del Mindfulness, que és estar atent a allò que em passa. Observant-ho de manera curiosa i sense emetre judicis de valor, obrint-nos al moment present i donant la benvinguda i acceptant tot el que observem, ja siguin pensaments, emocions, sensacions físiques…, sense necessitat de canviar res, sense lluitar contra allò, repetint-nos que ja ho estem fent el millor que sabem amb el que tenim, i prenent les dificultats com a mestres per a entrenar allò que necessitem.

Anna Díaz

Si voleu introduir-vos en aquesta pràctica, a l’Institut Myrios us en podem ensenyar, a través de tallers de Mindfulness per a Adolescents i Adults  que començaran a l’Octubre. Seran grups reduïts i pràctics d’una sessió a la setmana per a treballar l’observació des de la calma i la compassió.

Us hi esperem!!

Qualsevol dubte ens podeu contactar a info@institutmyrios.com o bé trucant als telèfons: 931 53 45 26 / 671361061

envelopephone-handsetmap-markerclock